Încă de săptămâna trecută a fost deschis oficial sezonul de schi în munţii Banatului.

Pârtiile sunt pregătite, iar de astăzi turiştii mai au la dispoziţie alte două locaţii de practicare a sporturilor de iarnă în judeţul Caraş-Severin, pe lângă staţiunile montane deja consacrate, Semenic şi Muntele Mic.

Duminica trecută a fost prima zi in care s-a putut schia pe partiile din Muntii Banatului. Zapada si-a facut aparitia atat pe Muntele Mic, cat si pe Semenic, dar si la Văliug. La sfarsitul saptamanii a nins puternic iar zapada s-a asezat spre bucuria proprietarilor de pensiuni, care spera ca odata cu omatul îşi vor face apariţia si turistii. Stratul de zapada este consistent, iar vremea perfectă pentru schi la pârtia Casa Baraj de la Văliug, a precizat pentru Radio Reşiţa administratorul instalaţiilor de cablu, Leontin Coneac:

O locaţie nouă din această iarnă, care se alătură staţiunilor montane din Caraş-Severin, deja consacrate în ceea ce priveşte sezonul hibernal, este pârtia de la Gărâna, pregătită în procent de sută la sută turiştilor, a declarat pentru Radio Reşiţa Ioan Buda – primarul comunei Brebu Nou:

Amintim că, în acest sfârşit de săptămână, amatorii sporturilor de iarnă se vor putea bucura de zăpadă şi de alte surprize pe pârtiile din staţiunile montane cărăşene: Gărâna, Muntele Mic, Semenic şi Văliug.

Foto: arhiva

(Hardy Cvoica)