Măsuri de siguranţă în Caraş-Severin: Laptele de consum de la două ferme din judeţ a fost oprit de la comercializare

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin a dispus oprirea de la comercializare a laptelui provenit de la două ferme din judeţ după ce a aparut o suspiciune că animalele ar fi bolnave de tuberculoză, a precizat pentru Radio Reşiţa Dorin Imbrea – directorul instituţiei.

Este vorba de laptele distribuit la mai multe automate din Timiş şi Caraş-Severin. Focarele de TBC nu au fost confirmate încă şi se aşteaptă rezultatele finale ale testelor.

Tuberculoza de la vaci se transmite la om, astfel că boala este considerată periculoasă.

Reprezentanţii DSVSA susţin că populaţia nu are de ce să îşi facă griji deoarece au fost luate toate măsurile de siguranţă. După confirmarea sau infirmarea diagnosticului se va stabili dacă se impune incinerarea animalelor sau trimiterea lor către un centru de procesare a cărnii, în condiţiile în care la una dintre forme ale TBC-ului carnea poate fi bună pentru consum prin procesare termică.

Dorin Imbrea a mai spus că, populaţia nu are de ce să îşi facă griji deoarece au fost luate toate măsurile de siguranţă. Până la sosirea analizelor, mai multe automate de lapte au fost închise. (Hardy Cvoica)

4 COMENTARII

    • suntem şi ne mândrim cu ce suntem pentru că informăm corect ascultătorii, dar pe cârcotaşi nu-i poţi mulţumi niciodată…

    • dacă aveţi nelămuriri vă rog să vă adresaţi Direcţiei sanitar-veterinare Caraş-Severin, serviciul de permanenţă: 0255/ 231004. Vă mulţumim pentru interes…

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles