Noul Mers al Trenurilor 2016-2017 intră în vigoare din 11 decembrie, iar în funcţie de perioada din an se vor afla în circulaţie între 1.200 şi 1.300 de trenuri, informează CFR Călători.

Trenurile Zăpezii circulă către destinaţii montane — Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamţ şi Petroşani (staţiunile Straja şi Parâng) iar în zilele de weekend biletele pentru călătoriile de pe Valea Prahovei au preţuri reduse între 31% şi 56%. În perioada 1 ianuarie — 28 februarie 2017, biletele valabile la Trenurile Zăpezii vor avea preţuri reduse cu 25%, de luni până joi.

În perioada sezonului estival 2017, Trenurile Soarelui vor asigura legături din toată ţara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării.

În traficul internaţional, începând din data de 11 decembrie 2016, CFR Călători va introduce o nouă ofertă comercială, City Star Germania, pentru călătoriile către această ţară. De asemenea, pasagerii vor putea călători zilnic, cu trenuri directe din Bucureşti Nord către Viena (de la 39 euro pe sens) şi Budapesta (de la 29 euro pe sens), iar în sezonul estival către Sofia şi Salonic. Trenuri zilnice directe către Budapesta sunt şi din Timişoara, Braşov, Târgu Mureş şi Cluj-Napoca.

De asemenea, oferta de transport internaţional include trenuri zilnice directe către Budapesta şi din: Timişoara, Braşov, Târgu Mureş şi Cluj-Napoca.

Exact pe destinaţiile externe apar şi noutăţile importante legate de plecările din Timişoara. Prin introducerea trenurilor City Star Germania vom putea circula din oraşul de pe Bega spre Frankfurt, de exemplu, pentru 156 de euro, iar dus-întors cursa costă 189 de euro. Preţurile sunt la vagonul clasa a 2-a, pentru călătorii adulţi. Copii platesc 50% din pretul platit de un adult. Legitimaţiile de călătorie sunt valabile 15 zile pentru calatoria dus si o luna de zile pentru calatoria dus-intors iar călătoria poate începe în orice zi din perioada de valabilitate.

Pe de altă parte, din 1 ianuarie 2017, pentru oferta Interrail Pass (abonament valabil în toată Europa sau pe o anumită ţară din Europa), limita maximă de vârstă la tineri se va modifica de la 26 la 28 de ani.

Noul mers al Trenurilor de Călători 2016 — 2017 va fi valabil până la data de 9 decembrie 2017.

Broşura „Mersul Trenurilor de Călători 2016-2017” va putea fi achiziţionată din principalele gări şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară la preţul de 14 lei.

Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată.