Solidaritate între cei nevoiaşi. Două familii greu încercate din Mociur sunt ajutate să trăiască

Proiectul Olimpicii Humanistas, derulat de Asociația Humanitas Pro Deo Reșița continuă și susține două familii greu încercate din cartierul Mociur.

Tineri și adulți din același cartier se implică în renovarea locuințelor acestor două familii, Ciuraru și Copilu care nu au nici apă și nici o sursă de căldură în garsoniere. Prima familie este alcătuită din mamă, 8 copii și nepoți, iar cea de a doua din părinți și o fetiță, mama fiind bolnavă de cancer. Reprezentanții Fundației au început lucrările la cele două încăperi, renovarea într-o fază incipientă, dar mai e nevoie de bani pentru a se investi în instalația sanitară,căldură etc.

Mediatorul școlar, Petre Manda de la Colegiul Național Traian Lalescu din Reșița, ce are în structură și Școala Primară din Mociur ne-a vorbit despre acest gest deosebit al tinerilor:

”Oamenii aceștia, care se oferă voluntari sunt oameni de oameni de comunitate sunt tineri care simt nevoia să ajute și să se implice să schimbe în bine viața semenilor. Să le ofere acestora o viață mai bună, mai pașnică. Ei chiar fac asta din plăcere, la sugestia reprezentanților Fundației Humanitas Pro Deo Reșița, care se implică de mult timp în campaniile de ajutorare a acestor oameni nevoiași”.

Tinerii voluntari, susținuți de centrul Humanitas Pro Deo din Reșița au rămas impresionați de drama prin care trec aceste persoane. Chiar dacă la rândul lor provin din familii defavorizate, pun umărul la treabă pentru a ajuta aceste familii aflate într-o situație dificilă.

Astăzi la Fundația Humanitas sunt așteptați doi oameni de afaceri din Germania, care vor vizita celor două familii reșițene, pe care urmează să le susțină financiar.

 

Cristina Corocan