Luna cadourilor ne golește buzunarele. Cât cheltuie în medie o familie?

50

Cadourile reprezintă o categorie importantă în care românii investesc în luna decembrie. Cam 300 de lei este media sumei investite de familie numai pentru cadourile de sărbători. Astfel, 40% dintre români sunt în mod special interesaţi de promoţii pentru haine, încălţăminte sau accesorii şi secundar de produse de valoare mai mare, cum ar fi: electronicele, electrocasnicele, telefoanele mobile sau tabletele. Zilele acestea vânzările au crescut, în special la produse artizanale:

“Am pregătit diverse produse, confecționate de noi. Ne-a luat cam două luni să le facem. Nuielușe,globuri,flori artificiale. Vânzările, nu merg exagerat de bine, dar în general e în regulă. Oamenii fac eforturi pentru a avea parte de sărbători frumoase, a spus o comerciantă din Reșița”.

Astăzi reșițenii au fost în căutare de cadouri pentru cei sărbătoriți de Sfântul Nicolae, dar nu numai. În luna decembrie oricum investesc mai mult în cadouri:

“Investim mai mult în luna decembrie în cadouri, avem copii,părinţi, nepoţi. Chiar astăzi este ziua de naştere a mamei mele şi i-am luat un cadou. Câteva sute de lei alocăm pentru cadouri şi deobicei se întâmplă când venim de la market să avem în coş lucruri ce nu erau trecute pe listă, a spus unul dintre reşiţeni.”

Bugetul românilor este identic cu cel al belgienilor și dublu față de cât și-au propus croații să cheltuiască. Topul darurilor cumpărate online pe care vor să le pună românii sub brad este dominat de produsele de beauty și îngrijire, spre deosebire de restul europenilor, care pun accent pe cărți sau jucării.

sursa foto:ziareromania.ro

Cristina Corocan