Nevinovat! După 20 de ani de la execuție…

După mai mult de 20 de ani de când a fost executat pentru viol și crimă, un bărbat din China a fost declarat nevinovat.
Cea care a luptat pentru a dovedi nevinovăția lui Nie Shubin a fost chiar mama sa, Zhang Huanzhi, transmite CNN.
“Am vrut să îi spun fiului meu: ești o persoană bună, ești nevinovat”, a declarat Zhang Huanzhi.

Tribunalul a decis că instanta initială, care l-a condamnat pe barbaţ nu a avut dovezi suficiente si ca au existat mari indoieli cu privire la momentul mortii victimei, arma crimei si chiar cauza mortii. Instanta a mai spus ca familia lui Nie Shubin poare cere despagubiri din partea guvernului.
Avocatul Li Shuting a povestit ca in momentul in care verdictul a fost anuntaţ Zhang Huanzhi a izbucnit in lacrimi. “Aproape ca m-am ridicat si am aplaudaţ dar nu am facut-o”, a adaugat avocatul.
In 2005, la zece ani dupa executarea lui Nie Shubin, un alt barbaţ Wang Shujin, a marturisit crima.
Dupa executia lui Nie Shubin, tatal sau, Nie Xuesheng, a incercat sa se sinucida, dar a surpravietuit. “In cele din urma, fiul meu se poate odihni in pace”, a spus Nie Xuesheng.

Acum, Zhang Huanzhi spera ca guvernul sa faca tot ceea ce trebuie pentru ca alte familii sa nu ajunga sa sufere asa cum a facut-o ea.
Totul a fost posibil pentru ca femeia nu a ramas indiferenta. Mânatăexecutie de durere, Zhang Huanzhi a reusiţ chiar daca i-a fost foarte greu. Ea a trebuit sa treaca peste socul de dupa executia fiului sau. La sapte luni dupa retinere, Nie Shubin a fost executat fara ca parintii sai sa fie anuntati.
Dupa socul initial, femeia s-a luptat sa afle unde este trupul fiului sau si a trebuit sa se descurce si cu sotul ramas pe jumatate paralizat din cauza tentativei de sinucidere. ziare.com

Cele mai citite

Related Articles