[FOTO] Zăpada a pus stăpânire peste Banat. Drumurile sunt impracticabile şi pun în pericol viaţa şoferilor

Pregătiţi până la proba contrarie… Iarna pare să îi fi luat din nou prin surprindere pe dragii noştri drumari care probabil se aşteptau să înflorească copacii, nicidecum să ningă. Şoferii s-au săturat de promisiuni, care sunt aceeleaşi în fiecare an: Nu vom avea probleme cu zăpada. Avem asigurat stocul de utilaje şi material antiderapant.

A nins în vestul ţării. Nu foarte mult, nici foarte puţin… Carosabilul însă este acoperit cu zăpadă, iar telefoanele nu mai contenesc să sune la redacţia Radio Reşiţa. Oameni supăraţi că viaţa le este pusă în pericol din cauza stratului de omăt de pe carosabil.

zapada-ninge2

Ce ne facem însă astăzi, dacă acum situaţia de prezintă aşa. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare meteo de vreme rea, valabilă pentru toată ţara. Până mâine noapte sunt aşteptate ninsori însemnate cantitativ.

Tot ce ştim este că la primele ore ale dimineţii în vestul ţării se circulă în condiţii de iarnă, şoferii fiind sfătuiţi să adapteze viteza la starea carosabilului şi să nu plece la drum fără anvelope de iarnă. Sunt probleme pe drumul judeţean Reşiţa-Oraviţa-Moldova Nouă, unde au fost semnalate mai multe accidente din cauza zăpezii. Un alt tronson cu probleme este Oţelu Roşu-Rusca Montană.

Amintim că problemele întâmpinate pe drumurile judeţene din Caraş-Severin, din cauza vremii, pot fi sesizate la Comandamentul Operativ de Iarnă. Linia telefonică este 0255.21.32.12 şi poate fi apelată şi pentru a afla informaţii despre starea drumurilor din judeţ, dar şi pentru a sesiza situaţii legate de  deszăpezire sau de combaterea poleiului. Comandamentul funcţionează non-stop, de luni până duminică, în trei schimburi, până la 15 martie 2017.

Situaţia nu este mai bună nici pe drumurile naţionale, de exemplu pe Reşiţa-Anina-Bozovici există porţiuni de zăpadă de 1-2 cm. Puteţi urmări situaţia pe drdptm.ro, la secţiunea Informare meteo rutieră.

 

De același autor

Related Articles