Consiliul Local al oraşului Băile Herculane s-a reunit astăzi în şedinţă ordinară de lucru, la care au fost prezenţi în număr mare şi localnici interesaţi de temele dezbătute. Ordinea de zi a cuprins 8 puncte şi a fost suplimentată cu alte cinci proiecte de hotărâre. De pe ordinea de zi a fost retras proiectul privind impozitele şi taxele locale pentru anul 2017, urmând ca în perioada următosre să aibe loc o întâlnire a investitorilor în turism din staţiune cu reprezentanţii compartimentului de taxe şi impozite din cadrul primăriei.

În cadrul şedinţei, aleşii urbei de pe Cerna au aprobat alocarea din venituri proprii a sumei de 50 de lei pentru cadourile de Crăciun care vor fi oferite fiecărui copil în vârstă de 16 ani ai angajaţilor administraţiei locale, precum şi copiilor din familii nevoiaşe, pe baza anchetelor sociale. De asemenea, s-a aprobat cumpărarea prin leasing a unui autoturism nou, în valoare de 11.400 EURO, cu o rată lunară de 402 EURO pe o durată de 12 luni. Necesitatea achiziţionării autoturismului este dată de faptul căperiodic sunt efectuate numeroase deplasări la Reşiţa şi Caransebeş la unele instituţii care nu sunt în Băile Herculane, precum judecătorie, trezorerie, tribunal, Prefectură sau Consiliul Judeţean. Un alt proiect aprobat priveşte  CONSERVAREA ŞI VALORIFICAREA PATRIMONIULUI NATURAL ŞI CONSTRUIT PENTRU DEZVOLTAREA TURISMULUI BALNEAR ÎN STAŢIUNEA BĂILE HERCULANE. Valoarea totală a proiectului este de peste 15,5 milioane lei, proiectul vizând Parcul Vicol şi trei străzi din oraş.

Şedinţa s-a încheiat cu animatul punct diverse, în care consilierii locali şi cetăţenii participanţi la şedinţă au reliefat necesitatea găsirii urgente a unor soluţii pentru limitarea numărului câinilor comunitari şi conservarea Băilor Neptun, care se află în proprietatea administraţiei locale şi sunt în epricol de prăbuşire!

Paul-Sever SMADU