Autocar cu români răsturnat pe o autostradă din Italia

Un autocar cu 36 de pasageri români s-a răsturnat sâmbătă seară în apropiere de graniţa dintre Italia şi Slovenia. Potrivit presei locale, 8 români au fost răniţi, dintre care unul mai grav.

Accidentul s-a petrecut pe autostrada A4, între Latisana şi San Giorgio di Nogaro.

accident autocar ItaliaÎn autocarul care aparţine firmei Atlassib şi care se întorcea din Franţa se aflau 36 de pasageri, cetăţeni români. Se pare că în timpul unei manevre de depăşire, autocarul a intrat în coliziune cu un jeep al Protecţiei Civile, care rula în faţă. Autocarul a derapaţ a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat. La fel şi maşina Protecţiei Civile.

La locul accidentului au intervenit mai multe echipaje de pompieri şi ale poliţiei rutiere. O femeie rănită mai grav a fost transportată imediat la spitalul Santa Maria della Misericordia din Udine. Rănile nu îi pun viaţa în pericol, precizează presa locală. Alţi 7 răniţi au ajuns la spitale din Latisana şi Palmanova. Ceilalţi pasageri au fost preluaţi de un autocar trimis din Padova.

Consulul general de la Trieste, Cosmin Dumitrescu, s-a deplasat la locul accidentului. El s-a aflat în legătură permanentă cu ambasadorul de la Roma şi cu Ministerul Afacerilor Externe al României, informează ambasada pe pagina sa de Facebook.

sursa:tvr1

foto: messaggeroveneto.gelocal.it