Odată cu planurile pentru sărbătorile de iarnă, faceţi şi unele de siguranţă, dacă plecaţi în vacanţă. Numărul locuinţelor sparte în luna cadourilor a crescut anul trecut cu peste 30 faţă de lunile anterioare.

Decembrie este perioada când hoţii stau la pândă şi urmăresc toate mişcările potenţialelor victime.

Un sfat important înainte să plecați în vacanță este acela de a nu posta pe rețelele de socializare mesajul că urmează să vă părăsiţi locuinţa. Motivul este simplu. Adresa de Facebook poate fi urmarită iar hoții pot veni nestingheriți cât lipsiți de acasă.

Au existat cazuri când bucuria unei excursii a fost stricată de tâlhari.

Nu contează că locuiţi la bloc sau casă. Poliţiştii vă dau un pont important. Dacă aveţi jaluzele exterioare, nu le coborâţi în totalitate.

Orice detaliu care nu pare important pentru noi se transformă în indiciu pentru hoţi. Rugaţi un vecin să vă ia corespondenţa de la cutia poştală, de exemplu, ca să nu observe nimeni că sunteţi plecaţi de acasă. La fel, un bec sau televizorul lăsat pornit dau aparenţa că nu este o casă goală.

Nu în ultimul rand daca aveţi cum, atunci când plecaţi de acasă lăsaţi-vă autoturismul parcat în faţa locuinţei. Poate fi un indiciu important că sunteți acasă.

sursa info : digi24.ro

sursa foto : arhiva