Campania “Din inimă, pentru viaţă” iniţiată de către un grup de mame din Timișoara, ȋn colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină şi cu Centrul Medical Orthopedics, va debuta astăzi.

Denumite și “Mămicile mai tari ca Google” ele au avut această iniţiativă  ca un răspuns la numărul mare de solicitări de sânge pentru diverse persoane care au nevoie urgentă de o intervenţie chirurgicală sau o transfuzie. Ȋn intervalul orar 9.00 – 13.00, când şi reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină vor fi prezenţi pentru a recolta sânge, peste 40 de doamne (câteva ȋnsoţite şi de soţi) vor dona sânge pentru a salva o viaţă.
Propunerea mămicilor a fost acceptată imediat de Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara, ea a fost primită cu bucurie, conducerea acestui centru fiind deschisă la astfel de colaborări şi la parteneriatele ce vizează donarea de sânge. Locaţia unde se va desfăşura acţiunea este aproape de Centrul de Transfuzii.

“Suntem… mai tari ca Google și ne place să ajutăm, să ne implicăm, să fim utile. Am demonstrat-o, nu doar o dată, că știm să fim unite și că, împreună, putem face lucruri mari: de la sprijinirea unor cazuri sociale, la ajutarea unor mămici care aveau nevoie urgentă de o mână întinsă, până la sprijin în rezolvarea unor situații de criză, cum a fost cea de la Nisa. Vă invităm, acum, să facem unul dintre cele mai mari și mai importante lucruri posibile: să dăm viață! Este vorba despre viața oferită unui necunoscut prin actul donării de sânge. Sau, ca să fim mai exacte, putem folosi pluralul, pentru că o pungă de sânge donată de o persoană poate salva până la 3 vieți”, susțin Mămicile Mai Tari ca Google.

Ştiind că sute de persoane au nevoie, zi de zi, de sânge pentru a rămâne în viață, pentru a trece cu bine peste intervenții chirurgicale sau a face faţă unor proceduri medicale dificile, cum sunt cele din categoria afecțiunilor oncologice, zeci de mămici au răspuns prezent şi s-au arătat dornice să ajute. Unele dintre ele au fost nevoite să renunţe din cauza unor probleme medicale, ȋn care donarea de sânge nu este permisă; altele dintre ele deja s-au ȋnscris pe lista celei de-a doua ediţii a evenimentului, care va avea loc ȋn primăvară şi care are mari şanse să devină unul permanent.

Organizatorii au pregătit şi o surpriză pentru mămicile care vor dona sânge: o tombolă, printre premiile oferite numărându-se vouchere pentru şedinţe cosmetice, abonamente la o sală de sport, bijuterii handmade, o minge de fotbal semnată de jucătorii lui Poli, produse naturiste, aranjamente florale a precizat Cristina Ghiocel – Şef Centrul Regional de Transfuzie Sanguină.

Sursă:Ziua de Vest

Daiana Roşca