isu_simulare_(7)Studenţii şi profesorii Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa vor asista astăzi la o lecţie de protecţie civilă susţinută de lucrătorii Compartimentului Protecţie, Pregătire şi Educaţie Preventivă a Populaţiei din Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin. Şedinţa de informare va avea loc de la ora 14.00, în Aula Magna a universităţii. Inspectorii de la ISU vor prezenta câteva reguli obligatorii care trebuie respectate în cazul producerii unui cutremur. Locotenent colonel Corina Braje explică:

 

În emisiunea „Oameni MAI aproape de tine”, de la ora 14.15, se va vorbi despre modul în care trebuie să acţionăm în caz de cutremur, cum intervin autorităţile, cât de eficient este „triunghiul vieţii”, cum reacţionează animalele înaintea unei astfel de calamităţi.

Cutremurele din Banat sunt de suprafaţă, se manifestă pe orizontală şi pot avea efecte nefaste asupra clădirilor. În judeţul Caraş-Severin există două focare cu risc ridicat de cutremur, Băile Herculane şi Moldova Nouă.