[FOTO] Gara de Nord din Reșița a devenit dormitor pentru oamenii străzii

 

Gara de Nord din Reșița se află într-o stare deplorabilă. Scaunele sunt rupte, toaletele insalubre iar băncile sunt folosite drept paturi de către oamenii străzii. Reprezentanții CFR spun că s-au făcut parțial renovări și că acestea vor fi continuate în cel mai scurt timp.

,, S-au schimbat 5 bănci în cadrul Gării de Nord din Reșița, toaletele sunt zilnic dezinfectate și sunt deschise numai în perioada în care sunt trenurile în gară. În ceea ce privește prezența oamenilor străzii în sala de așteptare, ne confruntăm demult cu aceasta problemă, gara este deschisă și pe timpul nopții așa că nu avem ce face. O să sesizăm încă o dată autoritățile cu privire la acest aspect’’- a declarat reprezentantul CFR, Oana Brânzan.

Cetățenii sunt revoltați de această situație și spun că atunci când călătoresc cu trenul preferă să-l aștepte pe peron.

,, Condițiile sunt mizere. Nu am cuvinte, pe scaune îți este scârbă să te așezi, dorm și mănâncă oamenii străzii pe ele’’

,, Mergeam la facultate cu trenul, îmi era frică să stau înăuntru să-l aștept , stau acolo tot felul de oameni dubioși iar toaletele arată îngrozitor’’

Amintim că Gara Reşiţa Sud a fost reabilitată în anul 2010, în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene în valoare de peste 15 milioane de lei.

 

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua. La ce folos ca a fost reabilitata Gara Sud, ca de exemplu daca vreau sa merg la Timisoara nu pot. Trebuie sa dau bani pe autobuz sa merg in Govandari. Cetatenii din partea de sus a Resitei de ce nu beneficiaza de aceasta investitie ? Doar vechea oranduire sa beneficieze, din pricina spagilor primite. Halal gara 3 trenuri trec prin ea. Asta e organizare romaneasca, curat murdara, monser !

Comments are closed.