aquacarasÎn urma finalizării contestaţiilor depuse de ofertanţii la licitaţiile de lucrări din cadrul proiectului „Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din Caraş-Severin”, a cărui valoare depăşeşte 100.000  de euro fără TVA, a fost anunţat primul câştigător.

Contractul de lucrări numărul 4 a fost semnat între SC AQUACARAŞ SA, în calitate de angajator şi asocierea dintre S.C. GAVELLA COM S.R.L.  – S.C. TERRA MED S.R.L. şi prevede construcţia şi reabilitarea staţiilor de epurare în Oţelu Roşu, Moldova Nouă şi Băile Herculane.

Proiectul „Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Caraş-Severin” este format din 15 contracte dintre care 3 contracte de servicii şi 12 contracte de lucrări, iar contractul de finanţare a proiectului  a fost semnat în data de 24 august 2012.

Celelalte contracte de executare a lucrărilor de alimentare cu apă şi canalizare din cadrul acestui proiect au fost evaluate, dar contestate de ofertanţi şi se află în perioada de rezolvare a contestaţiilor. La finalul proiectului, pe lângă modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi apă menajeră în Caraş-Severin, toate localităţile urbane vor dispune de staţii proprii de tratare a apei brute şi de staţii de epurare a apelor uzate.