Colectarea deşeurilor menajere din mai multe cartiere reşiţene a lăsat de dorit în minivacanţa de Rusalii.

Unii cetățeni, se pare că nu au ţinut cont de zilele de sărbătoare şi au muncit mai abitir decât în timpul săptămânii. Doar aşa se explică faptul că au reuşit să producă și depoziteze tone de gunoaie într-o singură zi. Ar putea fi găsită şi o altă explicaţie şi anume, gunoaiele nu au fost colectate de mai multe zile de către operatorul de transport al deșeurilor. Ceea ce este mult mai plauzibil, dar neacceptat de reprezentantul SC Bratner Servicii Ecologice. Deşi i-am explicat de mai multe ori lui Iulian Ploscaru că deţinem fotografii elocvente, acesta ne-a replicat că GPS-ul nu minte:

„Nu există ca deşeurile să nu fi fost ridicate. Probabil s-au depus în aceste zile. Noi am lucrat şi vineri şi sâmbătă şi duminică. Vă pot arăta extrasele de pe GPS. Toate maşinile noastre au GPS şi au ajuns şi pe traseele din Muncitoresc. Deci, nu există”

 

Nu am continuat discuţia în contradictoriu, dar ştiţi proverbul chinezesc: o poză valorează cât o mie de cuvinte. Iar noi avem mai multe poze realizate în această dimineaţă (ora 8.30), la intersecția dintre străzile Oituz, Feroviarului și Romul Ladea. Un adevărat focar de infecție.

Mai rămâne însă întrebarea, cum se face că maşinile de gunoi ale Bratner circulă prin tot oraşul, dar uită să oprească şi la platformele de gunoi?

Situația este neschimbată și la ora 12.00, doar că mirosul este mult mai puternic.

(Sebastian Dragomir)