[AUDIO] Furturile din locuinţe o problemă în Caraş-Severin

furturi-din-locuinteFurturile din locuinţe reprezintă în continuare o problemă în judeţul Caraş-Severin. În acest an au fost înregistrate 381 de evenimente de acest gen, cu două mai puţine decât anul trecut. Dintre acestea aproximativ 100 au fost din cauza neglijenţei proprietarilor, prin neasigurarea uşii apartamentului, şi naivităţii acestora prin metode non-violente numite “instalatorul”, metoda “împrietenirii” sau cea a “furturilor  de bună ziua”, prin care hoţii pătrund în locuinţă chiar cu aprobarea proprietarilor şi fură din casa acestora cu ei de faţă.

În acest sens anul acesta au fost iniţiate activităţi de prevenire prin distribuire de 715 pliante şi 900  de scrisori către cetăţenii din Caraş-Severin, în principal din Caransebeş şi Reşiţa. În în cadrul acstor campanii au fost organizate întâlniri cu şapte preşedinţi şi administratori din municipiu membrii ai Uniunii Municipale a Asociaţiilor de Locatari şi Proprietari, reprezentând 28 de asociaţii.

Potrivit purtătorului de Cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Ancuţa Cărbunaru, în primele nouă luni au fost înregistrate 210 furturi din locuinţe prin efracţie, patru  prin care infractorii au avut chei care se potriveau, 30 prin escaladare şi 38 prin lăsarea uşii neasigurate.

Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin:

Cele mai citite

Related Articles