Situaţie incertă în Caraş-Severin! Speranţele metalurgiei din Valea Bistrei s-au dus pe… Apa Sâmbetei. Planul de reorganizare al combinatului siderurgic de la Oțelu-Roșu a fost momentan amânat.

Combinatul siderurgic din Valea Bistrei, pe cale să fie repornit după aproape patru ani de la întreruperea activităţii productive este acum în pragul unui nou eşec la o săptămână de la data când şansele revigorării siderurgiei pe Valea Bistrei trebuiau să devină o certă realitate. Contactat telefonic administratorul judiciar al Ductil Steel Buzău, societate care administrează punctul de lucru de la Oţelu-Roşu, spune că reprezentanţii conducerii au amânat momentan luarea unei decizii cu privire la planul de reorganizare al Combinatului siderurgic din Valea Bistrei. El confirmă spusele primarului Luca Mălăescu cu privire la una dintre societăţile omului de afaceri Iosif Armaş, aflat în arest preventiv pentru devalizarea staţiunii Băile Herculane, care a adjudecat la ultima licitaţie uzina de la Oţelu-Roşu cu suma de 25 de milioane de euro şi urma să plătească prima tranşă în valoare de două milioane de euro până la data de 15 aprilie, lucru care nu s-a întâmplat însă. De pe surse am aflat că Iosif Armaş nu a stipulat în niciunul dintre contractele încheiate că ar administra combinatul cărăşan în parteneriat cu vreo altă societate de profil din Serbia.

Administratorul judiciar al Ductil Steel Buzău a mai spus că se interesează şi va reveni în zilele ce urmează cu informaţii clare despre situaţia de la Oţelu-Roşu pentru ca nimeni să nu-şi facă speranţe deşarte în ceea ce priveşte reînvierea industriei în acest spaţiu al judeţului.

Reamintim că, momentan pe platforma industrială din Valea Bistrei nu se întâmplă nimic, nu au fost aduse nici materiale pentru materia primă şi nici nu se are în plan începerea în perioada imediat următoare a vreunei activităţi.

Căutat în mai multe rânduri, de reporterii Radio Reşiţa, primarul oraşului, Luca Mălăescu, nu a putut fi contactat. Oare de ce, ne întrebăm şi noi şi oamenii care, o parte din ei şi-au depus CV-urile pentru angajare. (Hardy Cvoica)