Grădina zoologică din Reşiţa, tot mai aproape de inaugurare

zoo

Primăria Municipiului Reşiţa susţine că va inaugura în curând Grădina Zoologică „Ion Crişan”. Aceasta s-a aflat într-un amplu proces de reabilitare şi extindere în cadrul unui proiect cu o valoare de peste 7.000.000 de lei, din care 75% reprezintă finanţare de la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, iar 25% este contribuţia administraţiei publice locale. Suprafaţa grădinii s-a extins de la 1,4 hectare la 5,6 hectare prin construirea unor noi adăposturi pentru animale şi a altor clădiri, precum şi prin reamenajarea adăposturilor existente.

Vizitatorii vor avea ocazia să admire, alături de animalele existente, şi animale exotice precum jaguar, tigru, pumă, cămilă, lame, canguri, suricate sau păsări exotice. De asemenea, Grădina Zoologică „Ion Crişan” din Reşiţa este dotată cu o clădire educaţională, destinată elevilor, pentru desfăşurarea orelor de biologie sau a altor activităţi. Grădina Zoologică beneficiază de un punct veterinar modern şi de o clădire-carantină modernă, iar, în viitor, se are în vedere şi realizarea unui restaurant.

Toate aceste lucrări de reabilitare şi extindere sunt menite să asigure condiţii adecvate animalelor aflate în captivitate, conform normelor europene, şi să ofere vizitatorilor un spaţiu complex, destinat activităţilor educativ-recreative.

Cele mai citite

Related Articles