Sub sloganul „Caraș-Severinul încotro?”, la Reșița a avut loc sâmbătăi lansarea candidaților Partidului Puterii Umaniste la alegerile locale din iunie. La evenimentul, precedat de o dezbatere publică despre starea județului Caraș-Severin, au participat europarlamentarul Maria Grapini (copreședinte al PPU(social-liberal) și  senatorul Ioan Ghişe, vicepreşedinte al PPU (social-liberal). Acțiunea a fost organizată de fostul consilier județean Nicolae Ștefănescu. Acesta a precizat că astfel de dezbateri sunt utile pentru a afla unde am fost și încotro ne îndreptăm. El speră ca prin demersurile personale și cu sprijinul membrilor PPU să refacă infrastructura economică a județului.

„Mai mult decât atât, am reușit să declarăm județul Caraș-Severin ca fiind unul calamitat pentru a putea atrage fondurile europene”.

IMG04261-20160319-1315

Prin numeroasele luări de cuvânt s-a făcut o radiografie a trecutului glorios a județului și toți participanții au concluzionat că vinovați de starea deploarbilă de astăzi sunt toți politicienii, în frunte cu parlamentarii cărășeni. De altfel, la acțiunea de astăzi au fost invitați și trimișii în Parlamentul României, dar aceștia au absentat, cu excepția senatorului Simoin Purec. Nici consilierii județeni nu au răspuns invitației. Evenimentul a fost găzduit de sala de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin, închiriată în acest sens.

Foto: Radio Reşiţa

(Sebastian Dragomir)