Eco Bau Parc riscă să piardă parcările din Reșița

Reşiţenii mai au de aşteptat până să poată achita parcarea prin SMS. Primăria Reşiţa şi societatea Eco Bau Park nu au ajuns la un acord şi se acuză reciproc că tergiversează introducerea acestui sistem de plată. Administratorul firmei Daniel Nechita spune că administraţia nu a aprobat tarifele, deşi au solicitat acest lucru încă din octombrie 2015. Soluţia de plată prin SMS a fost adoptată pentru prima dată în 2006, la Timişoara.

***

Modul în care sunt administrate parcările cu plată în Reșița nemulțumește administrația locală. SC Eco Bau Parc, firma care a concesionat parcările cu taxă din Reşiţa tergiversează intenţionat introducerea sistemului de plată prin SMS. Afirmaţia a fost făcută de viceprimarul Ioan Crina. În plus, în opinia edilului, operatorul îngreunează accesul la tichete de parcare. Şoferii, în loc să plătească 1,5 lei cât costă o oră, parchează fără tichet şi încasează o taxă de penalizare de 30 de lei, care se poate tripla în caz de neplată. Pe de altă parte, viceprimarul Ioan Crina a precizat că-i înţelege pe cei de la parcări, pentru că în loc de 2.000 de locuri cât li s-au oferit iniţial, le-au fost predate doar 600. Locuri din care nu se poate susţine o afacere.

Edilul a precizat că astăzi va avea loc o întrevedere cu reprezentanţii operatorului, urmând ca lucrurile să fie reglementate. În caz contrar, va fi reziliat contractul prin care le-a fost dată în administrare gestionarea parcărilor.

locuri parcare2

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles