Se anunţă un sfârşit de săptămână frumos pe Muntele Mic, cu soare, dar cu temperaturi negative. Iubitorii sporturilor de iarna pot schia astăzi în condiţii bune pe cele 4 patru pârtii din staţiune. Aici stratul de zăpadă măsoară 35 de centimetri iar vremea este excelentă. Toate pârtiile şi instalaţiile sunt deschise, la fel şi drumul spre staţiune care este singura cale de acces. Telescaunul este nefuncţional din cauza costurilor mari de întreţinere. În plus timişorenii care doresc să meargă la schi pe Muntele Mic au la dispoziţie autocarele zăpezii care pleacă atât sâmbătă, cât şi duminică la 7.30 din Timişoara şi se întorc la 17.00.

Se schiază perfect şi pe partia de la Valiug. Încă de azi noapte au fost puse în funcţiune şi tunurile de zăpada artificială pentru a completa deficitul de ninsoare din această perioadă. Cei care-şi doresc să urce pe Muntele Semenic trebuie să ştie că aici se schiază mai greu. De exemplu pe pârtia Goznuţa stratul de zăpadă nu depăşeşte 7 cm. În aceste condiţii turiştii sunt sfatuiţi să pună schiurile în cui şi să opteze pentru o plimbare în aer curat, sau pentru o drumeţie prin pădurile virgine de la poalele muntelui Semenic.

În ceea ce priveşte vremea de afară, aceasta va fi predominant frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorari în nordul Crişanei. Vântul va sufla  de la slab la moderat din sector sudic, cu intensificari la munte.Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase va fi ceaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse astăzi între 3 si 7 grade, iar cele minime între -7…-5 grade în depresiuni şi 1 grad la deal.

Daiana Roşca