Lecții gratuite de schi, transport gratuit, premii și multe surpize îi așteaptă pe toți copiii care urcă la Straja de Ziua Mondială a Zăpezii. Va fi o petrecere dedicată lor și toți vor avea prilejul să se bucure de zăpadă, pentru că în oraș, iarna s-a tot lăsat așteptată.

Nu avem parte de prea multă zăpadă, dar vine Ziua Mondială a Zăpezii, o sărbătoare ce ar trebui să celebreze omătul, doar că acum, în stațiunile de munte, zăpada e mai mult fabricată artificial. Vremea, însă, se va răci, iar cei din Straja spun că vor face tot posibilul ca turiștii să se bucure de zăpadă, duminică. În plus, toți copiii vor avea de surpize sus în munte. „Toți copiii, până în 14 ani, au duminică, transportul cu telegondola gratis, primesc în stațiune lecții gratuite de schi și pot să își închirieze gratis sănii. Este un moment în care vrem să celebrăm bucuria zăpezii, cu premii și surprize la concursurile pe care le vom organiza pe pârtie. În plus, ca să ne mai încălzim, că va fi ger, vom împărți gratis ceai pe pârtie”, a spus Emil Părău, unul dintre cei care organizează petrecerea la Straja.

Ziua mondială a zăpezii este sărbătorită în peste 45 de țări și în peste 600 de stațiuni montane din întreaga lume, duminică, 17 ianuarie.