Datoriile Spitalului din Drobeta Turnu Severin vor fi achitate pentru a putea fi accesate fonduri europene

spital drobetaArieratele Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin vor fi achitate integral în vederea accesării unor fonduri europene necesare reabilitării clădirilor şi a dotării cu aparatură şi echipamente medicale, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Pentru implementarea unor proiecte în cadrul POR şi IPA, gestionate de Uniunea Europeană, sunt obligatorii stingerea tuturor datoriilor mai mari de 90 de zile ale respectivei unităţi spitaliceşti, acestea urmând să fie plătite din suma de 2,79 milioane de lei primită de CJ Mehedinţi de la Guvern în scopul echilibrării bugetului şi, astfel, a acoperirii cheltuielilor efectuate în sectoarele de sănătate şi social.

Cu aproximativ jumătate din suma alocată vom plăti facturile restante la medicamente, materiale sanitare şi servicii. În felul acesta condiţiile de tratament din spital se vor îmbunătăţi considerabil şi sănătatea bolnavilor nu va mai fi pusă în pericol, a precizat Georgescu.

Şeful CJ Mehedinţi a mai arătat că sumele de bani care vor rămâne disponibile vor fi utilizate în trimestrul I al anului 2016 pentru derularea unor proiecte judeţene ale căror obiective se referă, printre altele, la îmbunătăţirea calităţii activităţilor de protecţie socială şi de asistenţă medicală. AGERPRES

De același autor

Related Articles