Condamnări cu executare în dosarul şpăgii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa

spital-judetean-ResitaHoria Vădrariu, fostul consilier la Consiliul Judeţean Caraş-Severin se întoarce după gratii. La patru luni după ce a ieşit din închisoare înainte de termen, pentru bună purtare, bărbatul a încălcat din nou legea. Acesta a ispăşit o pedeapsă de 2 ani şi jumătate pentru înşelăciune.

În august 2014, Vădrariu a intermediat o şpagă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, iar Tribunalul Caraş-Severin l-a condamnat acum pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, în forma continuată, în stare de recidivă, la 3 ani de închisoare. La această perioadă va fi adăugat şi restul de pedeapsă rămas neexecutat, respectiv un an şi jumătate.

Vă reamintim că un poliţist de frontieră din Berzasca – Cristian Vijijoii, împreună cu soţia sa au fost reţinuţi pentru dare de mită. Vijijoii i-a oferit directorului de îngrijiri de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, Marian Sorca, 2.000 de euro pentru a o angaja pe soţia sa pe un post de asistentă. Acesta a fost rugaţ în calitate de preşedinte al comisiei de examinare, să o ajute pe femeie să obţină o notă bună la concursul organizat în această perioadă. Vădrariu ar fi avut rolul de  intermediar al afacerii. Atât poliţistul de frontieră, cât şi soţia sa au fost condamnaţi la 2 ani de închisoare. Sentinţa nu este definitivă. (Mirabela Afronie)

Cele mai citite

Related Articles