1 decembrie Baile Herculane 2

Sala de Conferinţe a Hotelului Afrodita a găzduit Conferinţa Regională a Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor (IPA) – Secţia Română, la care au particpat reprezentanţi ai poliţiştilor din judeţele Bihor, Arad, Hunedoara, Timiş, Dolj, Gorj, Alba, Caraş-Severin şi Municipiul Bucureşti, precum şi o delegaţie din Szeged (Ungaria). Principalele teme care au fost abordate pe parcursul conferinţei, s-au referit la participarea IPA – Secţia Română la conferinţa internaţională de la Limassol(Cipru), participarea în calitate de invitaţi la conferinţa IPA – Cipru şi semnarea protocolului de colaborare dintre România şi Serbia în domeniul IPA. De asemenea, au fost discutate o serie de aspecte organizatorice : secretariat, trezorerie, cotizaţii şi întocmirea informărilor anuale către IPA – International.

„Obiectivul acestei acţiuni este de a ne întâlni periodic, de a ne cunoaşte mai bine – mai ales cei care au fost nou aleşi în funcţii de conducere la nivelul comitetelor executive regionale şi nu în ultimul rând de a crea o emulaţie îne reprezentanţii regiunilor şi staff-ul naţional”, ne-a declarat Gheorghe Moldovan – vicepreşedintele IPA – Secţia Română.

Organizatorii conferinţei din aceste zile din staţiunea de pe Valea Cernei sunt IPA – Secţia Română, Regiunile 1-2-3-4-5 Timiş, Regiunile 1-2-3 Caraş-Severin şi Regiunea 2 Mehedinţi, cu sprijinul autorităţilor locale.

Paul-Sever SMADU