[AUDIO] Două vieţi expuse prin intermediul cărţii

Mihai Vintila la CaransebesPictorul şi scriitorul Mihai Vintilă dezvăluie publicului caransebeşean cele mai frumoase momente din viaţa sa, dar şi a tatălui său prin intermediul cărţii. Acesta a lansat astăzi, la Primăria Caransebeş, trei volume de carte care fac referire la viaţa şi activitatea lui, dar şi a tatălui său, din timpul celor două războaie mondiale. Lucrarea “Din Însemnările unui Medic Veterinar” prezintă vasta sa muncă în satele bănăţene ca medic veterinar de ţară, iar “Pictori în Plein Air” relatează cele 28 de tabere de pictură pe care pictorul caransebeşean, stabilit la Reşiţa, le-a organizat. Despre lucrarea “Omul Născut pe Brazdele Plugului”, în care este evidenţiat un manuscris al tatălui său, Petru Vintilă, omul de cultură a declarat:

La această din urmă carte, directorul Arhivelor Naţionale, Ovidiu Roşu, spune că Petru Vintilă îşi aşterne cu minuţiozitate memoriile care contribuie la aflarea unor adevăruri despre războiul crunt:

Despre cele trei lucrări de suflet au vorbit criticii Ada Cruceanu, Adrian Stepan, Titus Crişciu şi Constantin Brătescu.

Cele mai citite

Related Articles