ship

Un marinar rus în stare de ebrietate a provocat eșuarea unei nave cargo de 129 de metri lungime şi de 7.000 de tone pe o coastă din Scoția. Cargoul Lysblink Seaways efectua o cursă de la Belfast, în Irlanda de Nord, către Skogn, în Norvegia, când s-a produs accidentul și a intrat cu mare viteză în țărmul stâncos lângă Kilchoan, de pe Peninsula Ardnamurchan.

În momentul în care nava a fost tractată, era grav lovită încât a fost nevoie să fie casată.

O anchetă cu privire la accident a depistat că ofițerul șef în vârstă de 36 de ani a devenit “neatent din cauza efectelor consumului de alcool”, conform unui raport prezentat de branșa de anchetare a accidentelor maritime. Se pare că ofițerul din cauza unui telefon care l-a supărat și-a înecat supărările în 0,5 litri de rom.

La controlul la care a fost supus la câteva ore după accident, a apărut o alcoolemie de 2,71 mg/ml, aproape de opt ori peste limita admisă în cazul marinarilor profesioniști din Marea Britanie.

Nu am mai văzut un asemenea caz anterior şi nu există nicio scuză”, a declarat Gert Jakobsen, un purtător de cuvânt al DFDS.

Toată lumea din companie cunoaşte consecinţele faptului de a avea alcool în sânge sau de a avea alcool la bordul navei”, a dat el asigurări, adăugând că “ofiţerul a fost concediat”.

Suntem mulţumiţi că nici o persoană de la bord nu a fost rănită în timpul acestei situaţii periculoase”, a mai declarat Jakobsen. (gds.ro)