Ascultă, citeşte şi vorbeşte cu Radio România Cultural la Gaudeamus

1

Radio România Cultural este pe aceeasi frecventa cu cea a Târgului International de Carte Gaudeamus! Emisiuni, dezbateri, reportaje, vox-pop-uri, evenimente speciale vor aduce din nou atmosfera acestei sarbatori a cartii în casele ascultatorilor din toata tara.

Vineri, 21 noiembrie, Radio România Cultural va invita la doua evenimente:

La ora 14:30, la Ceainaria Gaudeamuş Corina Negrea invita ascultatorii si vizitatorii târgului la o editie speciala a emisiunii lunare: „Cafeneaua de stiinta”. Tema editiei va fi una adecvata momentului: „Cartile care te fac cercetator”.

Invitati sunt liceenii înscrisi la Centrul de Excelenta pentru Initierea în Cercetarea Stiintifica, institutie creata pe lânga Institutul National de Cercetare Dezvoltare în Ingineria Electrica ICPE-CA.

De la ora ora 15:00 si pâna la ora de închidere a târgului (20:00), la Standul Radio România Cultural puteti asculta „Documentare, în picioare!”. Cele mai bune documentare realizate de Radio România Cultural în anul 2015 se vor auzi, la casti, pe talbete, la Standul Radio România Cultural. Eveniment sustinut de Docuart.

Sâmbata 21 noiembrie, la ora 10:30, la Bursa de contacte, va avea loc Finala Concursului National de Lectura “Mircea Nedelciu”- editia a XII-a. Prezentator si realizator: Mirela Nicolae. Organizatori: Echipa Gaudeamus si Radio România Cultural.

Concursul National de Lectura „Mircea Nedelciu”, numit astfel în memoria scriitorului care a fost unul dintre fondatorii Târgului International Gaudeamus. Initiat si organizat din anul 2002 de Radio România, în colaborare cu studiourile teritoriale, cu scopul de a stimula si încuraja interesul tinerilor pentru lectura, concursul se adreseaza elevilor din clasele terminale de liceu si reuneste anual câtiva dintre cei mai bine pregatiti si mai talentati tineri din întreaga tara. Finala nationala a concursului are loc în fiecare luna noiembrie, cu prilejul Târgului International Gaudeamus – Carte de învatatura si aduce fata în fata, în competitia Lecturii, câstigatorii etapelor zonale desfasurate pe parcursul anului.

Din studioul special amenajat se vor transmite emisiunile: Vorba de cultura (18, 19, 20 noiembrie de la ora 12:00 – moderatori Ema Stere si Attila Vizauer), Stiinta în cuvinte potrivite (18, 19, 20 noiembrie de la ora 13:12 – moderatori Corina Negrea si Dan Manolache), Timpul prezent (18, 19, 20 noiembrie de la ora 18:30 – moderatori Adela Greceanu si Matei Martin), Revista Literara Radio (duminica, 22 noiembrie ora 12:00-moderator Anca Mateescu si Matei Martin).

Cele mai citite

Related Articles