abandonata 1

Că locurile de parcare din Reşiţa sunt insuficiente, toată lumea ştie. Cum însă şi acestea sunt ocupate de maşini pe care nu le revendică nimeni, e mai greu de înţeles. Autorităţile locale iau măsuri, dar procedurile sunt greoaie. Şi totuşi, periodic sunt organizate acţiuni de identificare a acestor vehicule, spune directorul Poliţiei locale din Reşiţa, Alexandru Ciati. „Conform legii 421, maşinile fără stăpân sau abandonate pe domeniul public al municipiului sunt în atenţia noastră şi urmează a fi ridicate. Procedura este complexă şi trebuie să respectăm nişte termene pentru somaţie, pentru identificare, pentru aducerea la cunoştinţa publică a caracteristicilor maşinii. În momentul de faţă au fost identificate 17 autovehicule aflate în această situaţie, parcate în zona căminelor de pe Valea Ţerovei. Până la emiterea dispoziţiei este treaba noastră. De ridicare se ocupă cei îndreptăţiţi”.

Procesul de ridicare a maşinilor abandonate nu este doar anevoios, ci şi controversat. În Reşiţa există o firmă, Eco Bau Park, căreia i-a fost atribuită această activitate, dar societatea a rămas fără obiectul muncii, spune directorul Daniel Nechita. „Şi până acum au fost ridicate maşini, dar nu de noi. Deşi, avem contract cu Direcţia de patrimoniu strict pe această activitate”.

Dincolo de acest conflict, pe reşiţeni îi interesează mai puţin cine ridică maşinile abandonate, ci e mult mai important ca ele să nu mai ocupe inutil parcările.

abandonata 2

(Sebastian Dragomir)