incuboxx

Primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu, dar şi mai mulţi angajaţi ai primăriei au fost audiaţi în această dimineaţă de poliţiştii Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din IPJ Timiş. Din primele informaţii pare a fi vorba despre dosarul în care se anchetează recepționarea incubatorului de afaceri de pe Calea Circumvalaţiunii, un proiect realizat din fonduri europene, în valoare de 4 milioane de euro. În mai multe rânduri, autorităţile locale au recunoscut că s-au descoperit erori de construcţie, iar firma care a realizat Incuboxxul a refuzat să le repare.

„La Incuboxx s-au identificat cateva probleme la doua dintre fatade, care, in conditii de vant puternic si ploaie semnificativa, nu prezinta o etanseitate perfecta, ceea ce permite infiltratii. De asemenea, s-au identificat lipsuri la instalatia de climatizare, respectiv o izolatie a unei conducte exterioare, care trebuie imbunatatita. S-a cerut firmei care a realizat lucrarea sa execute remedierile. In urma refuzului acesteia, primaria va executa remedierile pe cheltuiala constructorului, folosind sumele aferente garantiei de buna executie”, declara luna trecută, viceprimarul Dan Diaconu.

Corespondentul nostru din Timișoara, Gery Binder, care a participat astăzi la conferința de presă a edilului  are și alte amănunte:

(Sebastian Dragomir)

Foto: debanat.ro