Angelina Jolie va produce un film de animaţie despre o fetiţă afgană

Angelina-Jolie-2014-hd-wallpapers

Actrita si regizoarea americana Angelina Jolie s-a asociat cu studioul de animatie Cartoon Saloon pentru a produce adaptarea pentru marele ecran a romanului ‘The Breadwinner’ – povestea unei fetite afgane, scrisa de canadianca Deborah Elliş relateaza vineri EFE.

Filmul, intitulat tot ‘The Breadwinner’, prezinta povestea lui Parvana, o fetita afgana de 11 ani care în timpul guvernarii talibane trebuie sa se îmbrace în baiat pentru a-si putea hrani familia din Kabul, dupa arestarea tatalui ei.

Angelina Jolie a explicat într-un comunicat motivele participarii sale la proiect: ‘Sunt milioane de fete ca Parvana care sunt oprimate sau traiesc în mijlocul unui conflicţ obligate sa-si ajute familiile sa supravietuiasca în aceste conditii’.

Actrita angajata în cauze umanitare noteaza în comunicatul preluat de mass-media americane ca este ‘foarte fericita sa lucreze cu o echipa de artisti talentati’ la acest film, care va face cunoscuta ‘bogatia, creativitatea si forta culturii afgane’.

Aflat în faza de pre-productie, ‘The Breadwinner’ este prevazut sa fie lansat în 2017.

Scriitoarea Deborah Ellis a intervievat zeci de femei si de fete afgane refugiate în Pakistan si Rusia pentru a le cunoaste povestile. Inspirata din aceste conversatii, ea a scris cartea publicata în 2005 care a primit numeroase premii, printre care Peter Pan Prize si Middle East Book Award.

Filmul ‘The Breadwinner’ va fi vorbit în engleza si în dari, o varianta a persanei si limba oficiala a Afganistanului.

Agerpres

sursa foto  insidehollywood.co

Cele mai citite

Related Articles