La Deva se decide astăzi ce drumuri judeţene din Regiunea Vest vor fi reparate cu bani europeni

drumuri

Autorităţile din vestul ţării încearcă să ajungă la un consens privind reabilitarea şi repararea drumurilor judeţene, mai ales că sumele disponibile de la Uniunea Europeană sunt limitate. La ultima şedinţă a Consiliului de Dezvoltare Regională al Regiunii Vest nu s-a ajuns la un acord privind alocarea banilor europeni pentru reabilitarea şi repararea drumurilor.
Primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela, militează pentru deschiderea către turism a Văii Bistrei prin refacerea Drumului Judeţean 684, care va face joncţiunea cu autostrada A1 şi care nu se găseşte pe lista de priorităţi.
Acest drum dacă se va moderniza va fi o şansă pentru toţi turiştii care vin din Europa spre România, astfel încât la momentul când vor ajunge în zona Făgetului vor avea un indicator spre Poiana Mărului sau Muntele Mic, iar cei care vin din zona Bucureşti  vor avea opţiunea direct de pe autostradă să vină spre staţiunile montane. Dincolo de a fi o şansă pentru turismul bănăţean şi turismul naţional, este o oportunitate pentru a crea locuri de muncă. Mai rămâne să fie de acord şi Consiliul Judeţean Timiş pentru că, de la limita de judeţ spre autostradă, acest drum judeţean aparţine vecinilor noştri“.
Consiliul de Dezvoltare Regională al Regiunii Vest, din care fac parte judeţele Timiş, Arad, Hunedoara şi Caraş-Severin, se va întruni astăzi la Deva şi va finaliza prin vot deschis toate propunerile de proiecte pentru reabilitarea drumurilor judeţene din regiune, a mai precizat Marcel Vela.

Foto: tehnic-asist.ro

De același autor

Related Articles