Djokovic s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de tenis din capitala Chinei

Djokovic in sferturile de finala la BeijingJucătorul sârb de tenis Novak Djokovic, care va pierde poziţia de lider mondial dacă spaniolul Rafael Nadal se va califica în finala turneului ATP de la Beijing, dotat cu premii în valoare de 2.315.250 dolari, a făcut un important pas joi, 3 octombrie, pentru ca această perspectivă să nu-l perturbe, învingându-l în optimi pe spaniolul Fernando Verdasco în trei seturi: 7-5, 2-6, 6-2.

”Clasamentul se va schimba, el se schimbă tot timpul, nu poţi să rămâi prea mult timp acolo sus”, a spus jucătorul sârb, care se află de 101 săptămâni în vârful ierarhiei mondiale. ”Treaba mea este să câştig cât mai multe meciuri posibil, iar clasamentul va reflecta rezultatele”, a subliniat tenismanul sârb, care a câştigat turneul de la Beijing de trei ori (2009, 2010 şi 2012).

Vineri, în sferturi, Djokovic îl va întâlni pe americanul Sam Querrey, nr. 30 mondial, care, surprinzător, l-a eliminat joi, în optimi, pe elveţianul Stanislas Wawrinka (N.6).

În sferturi a mai obţinut joi calificarea şi francezul Richard Gasquet, cap de serie nr. 5, care a dispus cu 7-6 (7/2), 6-4, de australianul Bernard Tomic. Sursa: Agerpres

De același autor

Related Articles