Salariaţii de la Arsenal nu şi-au mai primit banii de aproape trei luni

baniProblemele se ţin lanţ la fosta fabrică de armament Arsenal, aflată în conservare. Deocamdată nu se văd şanse de reîncepere a activităţii, chiar dacă ar putea contribui decisiv la sistemul de apărare al ţării. În vara anului trecut, Guvernul a anulat datoriile fabricii, filială a companiei naţionale Romarm şi care figurează pe lista celor 15 societăţi de interes strategic pentru România.

Angajaţii rămaşi, 35 la număr nu şi-au mai primit salariile de trei luni şi au protestat  în faţa sediului societăţii. Oamenii spun că vine şi la ei Paştele. Prin urmare astăzi va fi înaintată o solicitare către prefectul judeţului Caraş-Severin, Nicolae Miu Ciobanu, pentru ca mai apoi, aceasta să ajungă la Ministerul Economiei. Trebuie găsite fonduri pentru plata salariaţilor, a declarat preşedintele filialei Caraş-Severin a Blocului Naţional Sindical, Nicolae Drăgan.

Societatea a fost creată în 1972 pentru a răspunde necesităţilor impuse de politica de apărare a ţării şi a fost echipată pentru fabricaţia produselor militare, în special produse de artilerie de calibru mare şi mijlociu. Un număr semnificativ de produse de artilerie au fost omologate şi fabricate aici, dar schimbările geopolitice survenite după 1990 au condus la un declin al societăţii. Astfel, la societatea Arsenal Reşiţa muncesc, în momentul de faţă, 55 de persoane, ceea ce înseamnă conducere şi câteva persoane care se ocupă cu întreţinerea şi paza societăţii.

Cele mai citite

Related Articles