radar

În Ungaria a fost implementat un nou sistem de radare. Aparatele pot înregistra datele standard, dar şi elemente mai puţin întâlnite, precum portul centurii de siguranţă sau trecerea pe roşu.
Prin noul sistem implementat pe toate drumurile din ţara vecină, poliţia poate înregistra date în format video de pe aparate fixe sau mobile, despre depăşirea vitezei legale şi alte abateri cum ar fi vorbitul la telefonul mobil, inexistenţa centurii de siguranţă, trecerea pe roşu şi depăşirile neregulamentare.
Amenzile de circulaţie pot fi verificate la trecerea frontierei româno-ungare, dacă au fost achitate sau nu, spune şeful Poliţiei de frontieră din Bătania – Ungaria, colonel Szepesi Sándor. În unele cazuri, amenzile trebuiesc plătite pe loc, că astfel există riscul indisponibilizării autovehiculului până la achitarea acestora.
Şeful Poliţiei din judeţul Békés-Ungaria  apreciază faptul că şoferii români au devenit mai disciplinaţi în trafic încă de la graniţă, unde-şi pun centura şi aprind faza de întâlnire.

Sursa: RRA