imigranti aradServiciul de Imigrări Arad, în urma unor acţiuni desfăşurate în cooperare cu poliţiştii de frontieră, a depistat trei cetăţeni irakieni care stăteau fără forme legale în Arad. Cu aceasta ocazie s-a stabilit că aceştia au intrat ilegal în România. Cetăţenii irakieni au vârste cuprinse între 33 şi 41 de ani, iar împotriva lor a fost dispusă măsura de luare în custodie publică, fiind duşi sub escortă la Centrul de Cazare a Străinilor  din localitatea arădeană Horia  în vederea îndepărtării de pe teritoriul României. Pentru aceştia a fost făcută propunerea de instituire a consemnului nominal de nepermitere a intrării în Romania pentru o perioadă de cinci ani. Totodată cei trei irakieni sunt cercetaţi penal pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Vă reamintim că în 2013 564 de persoane de diferite naţionalităţi au fost depistate că încercau să treacă fraudulos în spaţiul Schengen, pe la punctele de trecere a frontierei din judeţul Arad. Această cifră situează judeţul în topul infracţiunilor migraţionale din ţară” – a precizat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial de Frontieră Arad, comisar şef Daniel Iancu.
Doar de la începutul anului au fost depistate peste 10 persoane ascunse în diferite spaţii ale vehiculelor care aveau ca destinaţie ţări din spaţiul Schengen. În toate aceste cazuri se aplică sancţiuni atât persoanelor în cauză cât şi şoferilor în autovehiculele cărora au fost găsiţi călătorii clandestini.

(Ioan Suciu)

Foto: baricada.ro