De Ziua Poliţiei Române, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin a fost organizată astăzi festivitatea de avansare în grad a 130 de poliţişti, cu prilejul aniversării a 192 ani de existenţă a Poliţiei Române. La activitate a fost citit mesajul şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar invitaţii de onoare au adresat câteva cuvinte poliţiştilor care au luat parte la activitate. Despre ceremonia de astăzi, comisarul şef Viorel Avram, împuternicit la comanda Inspectoratului, a declarat în exclusivitate pentru postul nostru de radio că au fost avansaţi în grad 104 agenţi şi 16 ofiţeri. Pentru rezultate deosebite obţinute în activitatea depusă, au fost avansaţi înainte de termen cinci ofiţeri şi cinci agenţi.

La festivitatea de astăzi au participat prefectul Silviu Hurduzeu, subprefectul Nicolae Ciobanu, şeful A.T.O.P. Ioan Ţundrea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin Ionesie Ghiorghioni, precum şi reprezentanţii instituţiilor colaboratoare.

De asemenea conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin a oferit diplome de excelenţă şi plachete pentru întreaga activitate din anul 2013 poliţiştilor cu rezultate excepţionale. (Sebastian Dragomir)

…………….

De ziua Poliţiei Române în sala festivă a Inspectoratului Judeţean de Poliţie a judeţului Arad a avut loc ceremonia avansărilor în grad, premierea celor mai buni poliţişti-sportivi, câştigătorii competiţiilor sportive la fotbal, tir, tenis de masă, şah, organizate cu această ocazie de către IPJ Arad şi Asociaţia Sportivă Arpolis, a poliţiştilor arădeni care au reprezentat instituţia în misiuni internaţionale, precum şi cei mai pricepuţi jurnalişti la Cupa presei la TIR.

Cinci poliţişti din cadrul IPJ Arad au primit diplome, fiind nominalizaţi la cele patru categorii pentru premiul de “Poliţistul de onoare al judeţului”. Astfel, la categoria Ordine Publică, a fost desemnat agent şef Flavius Măcinic, la categoria Judiciar – inspector principal Marius Trif, la categoria Structuri de suport – subinspectorul Cosmin Miclăuş şi comisar Mihaela Roman, iar premiul special a fost acordat comisarului şef Adrian Şimon, șeful Serviciului Investigaţii Criminale.Tot de Ziua Poliţiei au fost acordate şi cinci diplome pentru spirit civic. Una dintre diplome a fost acordată familiei Miclea Pavel care a găsit 1.200 de euro pe stradă şi a anunţat Poliţia. Tot cu diplome au fost recompensaţi şi Berar Daniel şi Ciobanu Gheorghe care au prins un hoţ care furase geanta unei femei. Alte două diplome pentru spirit civic au fost date celor doi voluntari ai Poliţiei de Proximitate, Manyet Ioan şi Ianăş Ciprian.Pe platoul din Piaţa Avram Iancu, poliţiştii au pregătit arădenilor, de Ziua Poliţiei, o prezentare a dotării si tehnicii folosite în activităţile de zi cu zi, aici fiind expuse autoturismele din dotarea IPJ Arad, autospeciala folosită de către Serviciul de Acţiuni Speciale şi Laboratorul Criminalistic. Poliţiştii de la Serviciul de acţiuni speciale, „mascaţii”, au efectuat exerciţii demonstrative, de autoapărare şi intervenţie.

(Ioan Suciu)