Acţiuni de deszăpezire pe Transfăgărăşan, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac

Drumarii au început acţiunile de deszăpezire a Transfăgărăşanului, pe porţiunea dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, unde sunt zone în care stratul de zăpadă are o grosime de până la şase metri. Circulaţia pe Transfăgărăşan între Bâlea Cascadă şi Piscul Negru ar urma să fie deschisă la 1 iulie.

Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRPD) Braşov, în urmă cu câteva zile a început operaţiunea de deszăpezire a DN 7C (Transfăgărăşan), pe tronsonul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac.

Deszăpezire Transfăgărășan – 13.05.2020

A început de câteva zile operațiunea de deszăpezire a DN7C Transfăgărășan, pe tronsonul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac. Deocamdata se lucrează la eliberarea unui sens de circulație pentru a permite mai ușor accesul utilajelor în zonele unde stratul de zăpada depășește chiar și 5-6 metri. Menționăm că în conformitate cu normativele în vigoare circulația pe toată lungimea DN7C – Transfăgărășan se deschide în data de 1 iulie. Până atunci circulația pe tronsonul cuprins între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscul Negru (județul Argeș) este strict interzisă și extrem de periculoasă din cauza căderilor de pietre și a avalanșelor. Cei care doresc sa viziteze zona Bâlea Lac până atunci pot circula cu mașina până la Bâlea Cascadă și de acolo pot folosi telecabina.

Publicată de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov pe Miercuri, 13 mai 2020

Deocamdata se lucrează la eliberarea unui sens de circulaţie pentru a permite mai uşor accesul utilajelor în zonele unde stratul de zăpada depăşeşte chiar şi 5-6 metri”, arată sursa citată. În prezenţ în zonă se lucrează cu trei utilaje pentru îndepărtarea zăpezii, dar în paralel se fac lucrări şi pe secţiunea dintre Cârţişoara şi Bâlea Cascadă, unde se repara parapetul, se vopsesc şi se înlocuiesc elementele de siguranţă şi se îndepărtează vegetaţia nedorită.

Menţionăm că în conformitate cu normativele în vigoare circulaţia pe toată lungimea DN7C – Transfăgărăşan se deschide în data de 1 iulie. Până atunci circulaţia pe tronsonul cuprins între Bâlea Cascadă (judeţul Sibiu) şi Piscul Negru (judeţul Argeş) este strict interzisă şi extrem de periculoasă din cauza căderilor de pietre şi a avalanşelor“, precizează DRDP Braşov.

Cei care doresc să viziteze zona Bâlea Lac până atunci pot circula cu maşina până la Bâlea Cascadă şi de acolo pot folosi telecabina.

Cele mai citite

Related Articles