Grecia intră în izolare generală pentru a limita răspândirea noului coronavirus

Grecia va institui de luni izolarea generală la domiciliu a întregii populaţii pentru a limita propagarea noului coronavirus, a anunţat duminică premierul Kyriakos Mitsotakis, relatează AFP şi Reuters.

“Am dispus să fie luate toate măsurile corespunzătoare pentru aplicarea interzicerii deplasărilor inutile în ţară”, a declarat şeful guvernului elen într-un mesaj televizat adresat naţiunii.

Grecia a înregistrat duminică 94 de cazuri noi de coronavirus, numărul total al infectărilor ajungând la 624, dintre care 15 decese.

“Este poate ultimul pas, unul care trebuie făcut imediat şi nu în zadar”, a mai spus Mitsotakis. “Trebuie să protejăm binele comun, sănătatea noastră”, a adăugat şeful guvernului elen.

Referindu-se la Italia, care a raportat aproape 800 de noi decese sâmbătă, Mitsotakis a spus că este de datoria lui să prevină ca o astfel de tragedie să lovească Grecia.

“Nu trebuie să ajungem în punctul în care va trebui să alegem cine trăieşte şi cine moare”, a spus el.

Începând de luni va fi permisă deplasarea pe străzile Greciei doar a celor care merg sau se întorc de la muncă, cumpără alimente sau medicamente sau merg la medic.AGERPRES

Cele mai citite

Related Articles