[FOTO-AUDIO] Reșița a găzduit un festival al luptelor juvenile. CSS Reșița a ocupat locul I la Campionatul Național Școlar

521

Sala de sport a Colegiului „Mircea Eliade” din Reșița a găzduit timp de două zile Campionatul Național Școlar de lupte feminine și lupte libere, întreceri desfășurate în premieră în municipiul de pe Bârzava.

Clubul Sportiv Școlar Reșița s-a impus în clasamentul general la lupte libere, fiind urmat de cele din Tecuci și Mangalia.  

La lupte feminine, prima poziție a fost ocupată de Liceul cu Program Sportiv Constanța, urmat de CSS Sf. Gheorghe și CSȘ Nr. 4 București.

Municipiul Reșița a fost reprezentat de zece sportivi, șase dintre ei reușind să câștige locuri pe podium. Și-au adjudecat cinci medalii de bronz și una de argint.

Am avut parte de un festival al luptelor”, a spus antrenorul emerit Adrian Dacica:

A fost o competiție reușită, un festival al luptelor juvenile. Cei mai buni copii la vârsta lor, 15-17 ani, au venit să-și dispute la Reșița cele mai strălucitoare medalii. Competiția a fost foarte frumoasă, atractivă, cu meciurile viu disputate și cei mai buni au câștigat. Reșițenii au evoluat în nota lor caracteristică. Avem mai mulți sportivi care s-au clasat pe primele trei locuri, dar, din păcate, n-am reușit să cucerim nicio medalie de aur. Sperăm că ne vom lua revanșa la următoarele competiții. În luna iunie sper că vom putea organiza la Sala Polivalentă una dintre cele mai mari competiții interne, Cupa României de seniori, care se dorește a fi un criteriu de calificare pentru Campionatele Naționale individuale”, a declarat Adrian Dacica, antrenor emerit de lupte și viceprimar al municipiului Reșița.

”Mă bucur că am ocupat locul I în clasamentul general”, a afirmat antrenorul reșițean, Florin Dință:

A fost o competiție reușită, ținând cont că au venit cele mai bune cluburi din țară și am reușit să obținem rezultate bune. CSȘ Reșița a participat cu zece sportivi, dintre care șase au fost medaliați: cinci cu bronz și unul cu argint. În clasamentul cluburilor am ieșit pe locul I. Luptătorii reșițeni care s-au clasat pe podium au fost: Ionuț Câmpean la categoria 51 de kg a luat argintul, iar bronzul a fost cucerit de Andrei Bărbulescu la categoria 55 de kg, Raul Badea la categoria 60 de kg, Alexandru Strateciuc la categoria 65 de kg, Mircea Radu la categoria 80 de kg și Valentin Roman la categoria 92 de kg. Următoarea competiție la care vom lua parte se va desfășura la Odorheiu Secuiesc, în perioada 12-15 martie, la categoria de vârstă U15”, a spus la final Florin Dință, antrenor al secției de lupte de la CSȘ Reșița.

La competiție a luat parte și Șerban Mumjiev, antrenorul lotul olimpic de lupte junioare și cadete al României. Acesta colaborează la lotul național cu bănățeanul Valentin Popescu, care este antrenor secund:

”Este o competiție cu un nivel bun și ne dorim să existe concurență, am observat câteva luptătoare bune aici. Eu cred că suntem pe drumul cel bun. Tot timpul facem selecții, mi-am notat deja câteva nume pe care le-am luat în vizorul lotului național. Sper ca să pot aduce acești copii spre București. Urmează pentru sportivele din lotul național o participare la Campionatul Național de juniori. În urma acestor competiții le alegem pe cele mai bune luptătoare și le aducem în Centrul Olimpic. Acolo se află în concurență și după le alegem pe cele mai bune să ne reprezinte la Campionate Europene și Mondiale”, a spus Șerban Mumjiev.

”Totul a ieșit așa cum trebuie”, a afirmat și inspectorul școlar de educație fizică și sport, Robert Nosal:

Am încheiat această competiție, Campionatul Național Școlar de lupte feminine și lupte libere, și ne mândrim că a ieșit așa cum trebuie, din punctul de vedere al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin. Toate aspectele organizatorice au decurs foarte bine. Am avut parte de meciuri spectaculoase, fair-play, luptă și copii, care și-au reprezentat cu mândrie cluburile lor la nivel național. Felicit sportivii de la Reșița coordonați de profesorii Adrian Dacica și Florin Dință, care s-au descurcat remarcabil”, a afirmat Robert Nosal.

Printre medaliații acestei ediții s-au aflat și reșițenii Raul Badea și Andrei Bărbulescu:

Raul Badea: ”Am luat medalia de bronz la categoria 60 de kg. În general, a fost bine, am încheiat pe locul III. Am pierdut cu un luptător mai mare, născut în anul 2003, sportiv de la Lugoj. A fost destul de greu, adversarii fiind mai mari. Îmi doresc să devin campion.”

Andrei Bărbulescu : ”Concursul a fost foarte greu, m-am clasat pe locul al treilea la 55 kg. Au fost meciuri foarte grele, cu adversari buni, dar am reușit să-i înving pe unii dintre ei. Mă așteptam la acest rezultat, chiar și mai sus pe podium. Mă ambiționează să devin campion.”

La Odorheiu Secuiesc sunt programate alte întreceri de lupte, în perioada 12-15 martie, la categoria de vârstă Under 15.

În urma deciziei Comitetului National pentru Situații Speciale de Urgență, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării de a sista cursurile și activitățile școlare din cauza COVID-19, vă informăm că Finala Cupei României U15 de la Odorheiu Secuiesc (12-15 martie) se amână până la o dată ulterioară, scrie Federația Română de Lupte.

sursa foto: Cristina Corocan