[AUDIO-FOTO] Mărţişor muzical-literar la Biblioteca germană “Alexander Tietz” din Reşiţa

[UPDATE]

Manifestările dedicate lunii martie, lunii mărţişorului şi a femeii, se ţin lanţ la Centrul cultural german din Reşiţa.

La sfârşitul săptămânii trecute, mai exact sâmbătă, 29 februarie, o amplă acţiune a reunit la Biblioteca germană “Alexander Tietz” din municipiul de pe Bârzava o parte dintre poeţii reşiţeni alături de profesori şi elevi de la Liceul de Artă “Sabin Păuţa” din oraş, într-o manifestare închinată artei şi culturii.

Curatorul evenimentului Camelia Duca, despre mărţişor şi simbolul acestuia:

Camelia Duca

Manifestarea a fost încununată de o expoziţie de pictură, semnată Viorica Ana Farkaş şi de un recital de poezie atât din lirica de dragoste locală, cât şi naţională.

Stela Ardelean din Reşiţa a citit, pentru cei prezenţi, în acompaniamentul la pian al profesorului Cristian Roşoagă din “Romanţa răspunsului mut” de Ion Minulescu:

Stela Ardelean

Acţiunile dedicate zilei femeii vor continua miercuri, 4 martie la Centrul social “Frederic Ozanam” din Reşiţa cu un amplu eveniment ce include un spectacol de poezie şi muzică, susţinut de grupele culturale ale Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin şi vernisajul expoziţiei de fotografii “Medjugorie în Bosnia-Herţegovina” cu imagini realizate de Erwin Josef Ţigla.

***

Biblioteca germană “Alexander Tietz” din Reşiţa va găzdui sâmbătă, 29 februarie în prag de mărţişor o întâlnire cu arta plastică, poezia şi muzica.

Potrivit organizatorului evenimentului, Erwin Josef Ţigla, manifestarea se va consuma cu participarea unor poeţi şi muzicieni reşiţeni şi în cadrul ei, artistul plastic Viorica Ana Farkas va vernisa o miniexpoziţie de sezon.

Acţiunea, care se va consuma de la ora 16.00, este realizată în parteneriat cu Societatea pentru cultură “Metarsis” din municipiu.

Cele mai citite

Related Articles