Managerul Murgu vrea paznici mai mulţi la Spitalul Judeţean din Reşiţa. Cadrele medicale sunt victimele propriilor pacienţi!

Medicii sunt victimele propriilor pacienţi! Se întâmplă la Reşiţa, aproape zilnic în secţia UPU-SMURD a celui mai mare spital din Caraş-Severin.

Cadrele medicale sunt jignite şi agresate în special de aparţinători. Din această cauză, managerul Waldemar Murgu doreşte să mai angajeze paznici ca să fie cel puţin doi oameni pe schimb, tocmai pentru a preveni astfel de evenimente.

“Personalul medical este jignit, agresat şi de multe ori suportă nişte lucruri incredibile, nu se poate aşa ceva! De exemplu, la UPU să vină 20 de aparţinători să stea pe capul medicilor care efectiv nu reuşesc să-şi desfăşoare activitatea în astfel de condiţii, este inuman aşa ceva, colegii mei de la UPU îşi fac foarte bine treaba, sunt adevăraţi profesionişti, rudele bolnavilor sunt cei care îi jignesc şi nu au deloc răbdare. Din această cauză m-am tot gândit foarte serios să fac cumva să mai angajez suplimentar oameni la pază, să fie măcar doi paznici pe schimb, nu se poate altfel. Noi dăm de îndată curs tuturor sesizărilor şi sper să nu mai avem reclamaţii de niciun fel pentru că oamenii trebuie să fie lăsaţi să-şi facă treaba. Şi dacă nu reuşim, atunci ne adresăm şi noi instanţei pentru că nu este admisibil ca personalul să fie provocat, înjurat sau bruscat”, ne-a declarat managerul Murgu.

Şi Ministerul Sanataţii intenţioneazã sã încheie un protocol cu Ministerul de Interne, prin care jandarmii să poata patrula în unitaţile medicale.

Cele mai citite

Related Articles