Noua metodă de diagnosticare a infecţiei cu coronavirus a dus la creşterea record a numărului de cazuri în Hubei, în China

1951

Numărul deceselor din cauza COVID-19 a atins miercuri un record de 242 noi cazuri în provincia Hubei din China, ridicând la 1.310 numărul total al deceselor confirmate provocate de infecţie.

Potrivit autorităţilor, numărul deceselor este dublu faţă de cel înregistrat luni, când au fost confirmate 103 cazuri. De asemenea, numărul cazurilor noi de infecţie cu coronavirus a atins miercuri un record zilnic în Hubei de 14.840, ridicând la un total de 48.206 cazuri de infecţie. Cifrele mari se datorează adoptării unei noi metodologii de diagnostic, au precizat oficialii chinezi din sănătate.

Comisia provincială pentru sănătate publică a declarat săptămâna trecută că va începe să recunoască rezultatele tomografiei computerizate (CT) drept confirmare de infecţie cu coronavirusul 2019-nCoV, ceea ce va permite spitalelor să izoleze pacienţii mult mai rapid.

Provincia Hubei nu permitea confirmarea cazurilor de infecţie cu 2019-nCoV decât în urma testelor clinice ARN (acid ribonucleic), care pot dura zile întregi de procesare şi din cauza cărora este amânat un tratament. Tomografia computerizată poate releva rapid o infecţie pulmonară, ceea ce permite ca pacienţii să primească cât se poate de repede un tratament şi să îşi îmbunătăţească şansele de recuperare, a subliniat comisia pentru sănătate publică din Hubei.

Lipsa truselor pentru efectuarea testelor ARN în Wuhan, epicentrul epidemiei de COVID-19, a reprezentat o problemă care a amânat stabilirea corectă a unui diagnostic şi tratamenţ contribuind la răspândirea virusului în primele zile ale epidemiei, relatează Reuters.