Premiile Pulitzer vor avea o nouă categorie – “Audio”

35

Consiliul care acordă Premiile Pulitzer a anunţat joi că a adăugat o nouă categorie în domeniul jurnalismului, “Audio”, distincţie care va fi acordată începând cu 2020.

“Revigorarea jurnalismului audio în ultimii ani a determinat o creştere extraordinară în domeniul storytelling-ului non-ficţional. Pentru a marca cele mai bune astfel de realizări, Consiliul Pulitzer a lansat această categorie experimentală”, a declarat Dana Canedy, administrator al Premiilor Pulitzer.

Noul premiu va fi decernat pentru “un exemplu deosebit de jurnalism audio care serveşte interesul public, care este caracterizat printr-o relatare revelatoare şi o poveste lămuritoare”.

Consiliul le adresează producătorilor de radio şi podcasturi invitaţia de a face propuneri de relatări audio în spiritul de peste o sută de ani al Premiilor Pulitzer. Nominalizaţi vor fi cei care vor reflecta activitatea tradiţională a Premiilor Pulitzer, de la investigaţii care arată fapte negative la reportaje dinamice, ştiri şi relatarea unor evenimente majore, potrivit site-ului pulitzer.org.

Sunt eligibile să participe la această categorie doar companii media din SUA – ziare, reviste, radiouri şi site-uri care publică informaţii regulat, dar şi producători americani independenţi. Nu sunt acceptate materiale din alte ţări, o regulă pentru cele 14 categorie de jurnalism de la Pulitzer care nu va fi schimbată.

Competiţia pentru toate categoriile, inclusiv Audio, va începe pe 16 decembrie şi se va încheia pe 24 ianuarie 2020.

Premiul Pulitzer a fost înfiinţat de Joseph Pulitzer, un jurnalist american de origine ungară, care a donat după moartea sa bani pentru Columbia University în 1911. O parte din aceşti bani au fost folosiţi pentru organizarea unei şcoli de jurnalism în 1912 şi a premiilor care îi poartă numele, care au fost decernate începând cu 1917.

sursa News.ro