Bănăţenii sunt conştienţi la ce se expun dacă consumă carnea de porc neexaminată, fapt pentru care se înghesuie la cabinetele veterinare autorizate să facă analiza trichineloscopică. Medicii veterinari de liberă practică din Caraş-Severin stau la dispoziţia consumatorilor şi sunt dispuşi să-şi prelungească programul de lucru chiar şi în zilele de sâmbătă şi duminică pentru ca nicio probă de carne să rămână neanalizată. Directorul DSVSA Dorin Imbrea a precizat pentru Radio Reşiţa, că efectuarea examenului trichineloscopic este obligatoriu, iar porcul sacrificat în gospodărie este doar pentru consumul propriu. Desfacerea produselor de carmangerie către alte persoane este strict interzisă şi se pedepseşte conform legilor în vigoare, a mai subliniat acesta.

Foto: arhiva

   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.