Exit-poll CURS-Avangarde: Klaus Iohannis – 64,8%; Viorica Dăncilă – 35,2%

148

Candidatul PNL, Klaus Iohannis, a obţinut 64,8% în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de duminică, iar reprezentantul PSD, Viorica Dăncilă, 35,2%, potrivit sondajului realizat la ieşirea de la urne de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) şi Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde.

Datele sunt valabile pentru ora 19,30 şi doar pentru secţiile de pe teritoriul României, fără a ţine cont de secţiile din străinatate.

Conform unei simulări realizate de cele două institute, într-un rezultat care ar include şi diaspora, Iohannis ar obţine 67%, iar Dăncilă – 33%.

Eşantionul pentru exit-poll a fost format din 400 de secţii de votare, acesta fiind unul stratificat pe mediile urban şi rural şi pe regiuni istorice.

Numărul de persoane intervievate a fost de peste 23.000. Ponderea refuzurilor de a răspunde la chestionar a fost de circa 18%.

Potrivit CURS-Avangarde, având în vedere ponderea refuzurilor şi alte dificultăţi întâmpinate în secţiile de votare, independente de institutele de sondare, marja de eroare asumată prevăzută pentru ancheta realizată în eşantionul de secţii de votare din România este de plus/ minus 2,5% (această marjă include pe lângă abaterea standard maximă calculată şi erorile determinate de ponderea mare a refuzurilor de circa 18% şi de alte dificultăţi întâmpinate pe teren), la un nivel de încredere de 95%.

sursa Agerpres