Reşiţenii au ieşit la vot de la primele ore ale dimineţii!

Reşiţenii au ieşit la vot de la primele ore ale dimineţii. De la ora 7.00 şi până în acest moment nu a fost înregistrat niciun incident.

De exemplu la Secţia cu NR.20 din cadrul Colegiul Naţional “Traian Lalescu” Reşiţa au votat 40 de persoane, iar cei mai activi au fost ca de fiecare dată vârstnicii, cei care s-au trezit dis de dimineaţă ca să-şi aleagă preşedintele.

Paza secţiilor de votare este foarte bine asigurată şi din punct de vedere al organizării nu sunt probleme aşa că se poate vota pâna la ora 21.00.

Atenţie! Alegătorii care se află la ora 21.00 la sediul unei secţii de votare , la rând pentru a intra, o pot face până la ora 24.00, astfel că toată lumea care se află la coadă va reuşi să voteze, asta în cazul în care se vor forma cozi, în cazuri excepţionale.

Care sunt pașii votării?

  • Votarea se desfășoară după următorul program: vineri 12-21 / sâmbătă 7-21 (doar în străinătate) / duminică 7-21 (țară și străinătate). Votarea se poate prelungi până la ora 23:59
  • Veţi prezenta actul de identitate operatorului de calculator al secției de votare. 
  • După scanarea actului de identitatea și validarea alegătorului, acesta se va deplasa înspre membrii biroului electoral. Dacă nu se încadrează în condițiile legale, președintele biroului electoral al secției de votare ia o decizie în acest sens.
  • După semnarea sau înscrierea și semnarea pe lista electorală veți primi un buletin de vot
  • Înainte de a intra în cabina de vot, asiguraţi-vă că pe spatele buletinului de vot este aplicată ștampila de control a secției de votare. Dacă aceasta lipsește, votul va fi declarat nul!
  • Dacă este aglomerație și credeţi că secretul votului dumneavoastră poate fi încălcat, mai bine mai așteptaţi sau înștiințaţi președintele secției de votare. Accesul alegătorilor în sala de votare trebuie să aibă loc în serii corespunzătoare numărului cabinelor.
  • Aplicaţi ştampila cu menţiunea “VOTAT” pe patrulaterul care corespunde partidului sau candidatului independent dorit
  • Îndoiţi buletinul, astfel încât pagina goală care poartă ştampila de control a secției de votaresă rămână în afară, și introduceţi-l apoi în urnă corespunzătoare astfel încât să nu se deschidă; îndoirea greşită a buletinului de vot nu atrage nulitatea votului, dacă secretul votului este asigurat.
  • Dacă greșiți aplicarea ștampilei, puteți cere un nou buletin de vot, dacă nu a fost introdus în urnă. Primul va fi anulat
  • Restituiţi ștampila și primiţi înapoi actul de identitate, pe care trebuie să fie aplicată ştampila cu menţiunea “VOTAT” (buletine) sau un timbru autocolant (cărțile de identitate).

Cele mai citite

Related Articles