Acţiunea Truck & Bus la final: 71 de amenzi în 7 zile

În perioada 14 – 20 octombrie 2019, polițiștii cărășeni au desfășurat, conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL), pe raza întregului județ, acțiuni de tipul  Truck&Bus, pentru verificarea legalității activităților de transport public de persoane și marfă.

La acțiuni au participat zilnic peste 65 de polițiști rutieri, din cadrul structurilor operative ale Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Pe parcursul celor șapte zile, au fost verificate 544 de autovehicule, 341 de autovehicule destinate transportului de marfă, dintre care 117 înmatriculate în alte state U.E. și 203 autovehicule destinate transportului de persoane.

În urma acțiunilor, dintre cele 544 de autovehicule controlate, în 47 dintre cazuri au fost constatate nereguli, fiind aplicate 71 de sancțiuni contravenționale, conform legislației în domeniu, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe anumite sectoare de drum.

Doi dintre conducătorii de autovehicule destinate transportului de persoane și de  marfă au fost sancționați cu amendă contravențională și s-a luat măsura suspendării pemisului de conducere pentru 90 de zile, pentru conducerea sub influența alcoolului, într-unul dintre cazuri fiind vorba despre un șoferul unui microbuz de transport persoane, care avea o alcoolemie de 0,26 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

În celălalt caz, soferul unui autocamion a fost testat cu aparatul etilotest de către polițiști, în zona Moldova Nouă, rezultând o concentrație de 0,30 mg/litru alcool pur în aerul expirat.    

Cele mai citite

Related Articles