O nouă tranşă de vaccin antigripal a ajuns în Caraş-Severin!

O nouă tranşă de vaccin antigripal a ajuns astăzi la Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin, ne-a declarat astăzi într-o conferinţă de presă, managerul DSP Caraş-Severin, Dănilă Miloş.

Este vorba despre 3.870 de doze de vaccin antigripal pentru persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical şi gravide.

“Vor mai urma alte două tranşe de vaccin antigripal. Acestea vor ajunge la Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin până în data de 15 noiembrie. În tranşa a III-a vor ajunge 3.880 de doze şi în tranşa a IV-a vor ajunge 3.490 de doze de antigripal”, ne-a declarat astăzi, directorul DSP din Caraş-Severin, Dănilă Miloş.

DSP Caraş-Severin reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă. În plus, de această dată vor primi doze de vaccin antigripal şi bolnavii de cancer pentru a nu se mai repeta povestea de anul trecut. Vă reamintim că atunci, mai mulţi bolnavi oncologici au fost depistaţi cu gripă, din cauza imunităţii scăzute, iar acest lucru le-a afectat calitatea vieţii.

Tot astăzi, în cadrul conferinţei de presă, reprezentanţii DSP alături de medici şi reprezentanţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa au dezbătut mai multe subiecte de interes, precum combaterea cancerului de sân în Caraş-Severin dar şi risipa alimentară, o campanie de informare şi conştientizare a populaţiei.

Cele mai citite

Related Articles