Jane Fonda, arestată în timpul unui protest pe tema schimbărilor climatice

Actriþa americanã Jane Fonda a fost arestatã vineri la Washingon D.C., în faþa Capitoliului, în timpul unui protest împotriva încãlzirii globale, informeazã sâmbãtã dpa.

”Astãzi (vineri – n.r.), poliþia Capitolului SUA a arestat 16 persoane pentru cã au participat la o demonstraþie ilegalã în zona aripii de est a Capitoliului SUA”, a menþionat într-un e-mail directorul de comunicare al Poliþiei Capitoliului, Eva Malecki, care a precizat cã cei arestaþi au fost acuzaþi de obstrucþionare.

Mike Valerio, reporter la postul tv WUSA din Washington, D.C., a postat un video pe Twitter în care se vede cum actriþa, în vârstã de 82 de ani, îmbrãcatã în roºu, este încãtuºatã pe treptele Capitoliului ºi escortatã de autoritãþi. Un grup mic de persoane aplauda.

Fonda s-a mutat recent din Los Angeles la Washington D.C., pentru patru luni, pentru a se alãtura miºcãrii împotriva schimbãrilor climatice. Actriþa este cunoscutã pentru activismul ei politic. Fonda a participat la miºcarea pentru drepturile civile din anii 1960 ºi a fost o oponentã vocalã ºi controversatã a rãzboiului din Vietnam.

La începutul anilor 1970, Fonda a fost arestatã pe aeroportul din Cleveland sub suspiciunea de trafic de droguri. Testele de laborator au confirmat ulterior cã pastilele pe care le avea asupra ei erau vitamine. Acum, actriþa mãrturiseºte cã nu se teme sã ajungã din nou la închisoare.

“Am 82 de ani, am mai fost arestatã. Adicã vreau sã spun cã nu pot fi atacatã mai rãu decât am fost pânã acum. Deci ce-mi poate face (preºedintele american Donald) Trump? Nu am nimic de pierdut”, a declarat ea într-un interviu.

Sursa – agerpres.ro

De același autor

Related Articles